Fórumok
Dark Age :: Fórumok :: *WoD Vampire - The Masquerade & Mage-The Ascension :: Az éjszaka vándorai :: Éjsötét mese két kerékre

<< Előző téma | Következő téma >>
A Gyilkos Rózsa New Yorki gyökerei
Oldal:       >>  
Moderátorok: Afron el Shored, Filio Mortale
Szerző Üzenet
Cynthia Moron
k aug 25 2009, 04:57

Regisztrált tag #7
Regisztrált: cs jan 22 2009, 07:50
Üzenetek: 284
Valerie Rose / Jeff Moris szerelő műhelye /
2009 június 12 ( Napnyugta: 20:08 Napkelte: 03:50 )

Egy kis ablaktalan szobában ébredsz. Az ágy kényelmes, bár gémberedett tagjaid ezt csak percek múltával érzékelik. Valahonnan fentről kemény rock hangfoszlányai szűrődnek le. Csiszológép sikoltása bántja érzékeny füled, s emberi kiáltások, melyek talán a zajt igyekeznek túl licitálni az érthetőség kedvéért. Az ajtó alatt vékony fénysugár szűrődik be, s ez elég hogy halványan érzékeld a környezeted. A szoba kicsi, de barátságos. Egy ágy, egy kétajtós szekrény, egy íróasztal a sarokban. Az asztal egyik felén egy TV áll. A másik sarokban egy Hi-Fi berendezés méretes hangfalakkal. Igazi egyszemélyes bunker, annak aki a Világot zárná ki. Az ébredezés kábulatát a kérdések űzik tova. Hogy kerültél ide, mi történt veled... ?
Aztán beugrik a történet.
Ma hajnalban érkeztél, és első dolgod volt egy műhelyt keresni, ahol kiderítheted mi volt az a fura hang ami a motorból hallatszott. Lehet csak kilazult valami, de lehet hogy egy felesleges kis kődarab akadt el, amit az út porából kapott fel a kerék. Mindegy, jobb ha a megfelelő helyen kezeled ki a gépet a bajból...
"Moris garázs" hirdette a kis lengőtábla a műhelyt. Nem volt nagy az egész, s nem is mondható elegánsnak, de a tulaj odaadó és lenyűgözött pillantása mindent elmondott a lelkesedéséről. Óvatosan nyúlt a motorod felé, mintha félne hogy az megharapja. Előbb a gépet vette szemügyre s csak aztán téged.
Csak megszokásból nyújtott kezet és mutatkozott be, de inkább a járgány volt az, amire figyelt.
Nem is gondolkozott azon hogy miért vált sürgőssé számodra a megfelelő szállás megtalálása, csak a pinceajtóra mutatott s közölte, lent van egy ágy, azon elalhatsz, míg ő rendbe hozza a motort. Nem is kér érte semmit, ha tehet vele egy kört a városban.Gyors megegyezés volt és most este van, érzed a nap már rég lement.
Felkelsz, átmozgatod magad, és a cuccod felkapva felsietsz a lépcsőn.
Mikor kinyitod a pinceajtót Jeffet látod meg, amint egy idegennel beszélget, talán épp üzletet kötött, mert a férfi fizet és távozik. A srác feléd fordul és arcából kiszalad a vér. Dadogva mentegetőzik, hogy ő aztán igazán nem tehet az egészről.
Hatósági személyek jöttek és lefoglalták a motorodat. Egy gépelt lapot nyújt feléd, a papíros remeg a kezében. Ha vissza akarod kapni a motort, akkor el kell menned a város másik végén lévő telepre.
Ez tulajdonképpen egy roncstelep, ahol a lopott járművek várják a valódi gazdát, vagy idővel innen adják el, vagy rosszabb esetben bezúzzák őket...

Vissza az elejére
Valerie Rose
k aug 25 2009, 07:53

Regisztrált tag #27
Regisztrált: k aug 25 2009, 07:29
Üzenetek: 185
KM / Jeff Moris szerelő műhelye /

Jeff elsápadása az első jel, hogy rossz döntést hoztam amikor elfogadtam a segítségét. A remegő kézzel felém nyújtott papíron álló szöveg a második. Kétszer is átolvasom pedig elsőre is tudom, hogy marhaság az egész. A motorom nem lopott. Nem körözött. Teljesen legálisan vásárolt járgány. És nem volt olcsó. Minden vagyonom.

A papírlapot gondosan, talán túl gondosan is hajtogatom össze pontosan négyrét, sarkot a sarokhoz igazítva, majd elsűllyesztem a kabátom belső zsebében. Ránézek Jeffre. Nyilvánvaló hogy van sejtése a dolgokról, különben felébresztett volna nappal. Legalább is megpróbálta volna. De meg sem kisérelte. Márpedig ha valóban hatósági személyek jöttek a motoromért, azok kértek volna papírokat, vagy a tulajt keresték volna, mielőtt elszállítanak, vagy foglalnak. Megcsóválom a fejem és közelebb lépek Jeffhez. Arcomon fenyegetés és düh alkot elegyet. Hirtelen mozdulok, elkapva ingjének gallérját magamhoz rántom, az anyagon csak annyit csavarva hogy kényelmetlen legyen a légvétel. Nem emelem el a padlóról, csak lábújjhegyre kényszerítem. Hideg hangon szólalok meg.

- Nos Jeff elmondhatod magadtól is, ha én szedem ki belőled az fájni fog. Nem kicsit.

....a nő oda nyújtotta neki vérző karját és ő magába szívta a mérget - a mérget ami csak azért szabadította meg, hogy egy sokkal sötétebb világhoz láncolja. Ivott és gyűlölte a nőt. Aztán megköszönte neki.
-------
- Óvakodj hát vámpír vérét fogyasztani, mert általa szabadságod csappan meg, s báb leszel csupán. Báb mely életét is feláldozná a láncot tartó kézért. -
------------
Hűvös ölelés.
Kéj mámorába húz
a Vámpír csókja.
Vissza az elejére
Cynthia Moron
k aug 25 2009, 08:21

Regisztrált tag #7

Jeff már akkor hátrál amikor a papírokat akkurátusan összehajtogatod. Ám a műhely nem túl nagy és a fal megakasztja lassú araszolását. Rásimul, szeretne egy síkba kerülni a meszelt réteggel. A színe már hasonlatos hozzá.
A fenyegető hangra és Jeff nyekkenésére az egyetlen bent álló autó alól előcsusszan egy szerelő kölyök. Egy mozdulattal áll fel a guruló háttámaszról s kezében máris egy vaskos csavarkulcs. Szájában a rágó most éli utolsó perceit oly hévvel őrli azt.
- Kell segítség főnök ? - kérdi harciasan, bár érződik a bizonytalanság hisz a támadó "csak" egy nő.
De Jeff erőtlenül int, talán nem akarja hogy a kölyöknek is baja essék.
A szemedbe néz és az arca eltorzul.
- Jöttek...tudták kié a moci...azt..azt mondták ha estig szólok önnek ...akkor...akkor bezárják a boltot és eldobják a kulcsát...értse meg ez az egyetlen megélhetésem - néz rád könyörögve - azt is mondták hogy ott éppségben...megtalálja ha valóban olyan fontos... - óvatosan fog rá a csuklódra és a tekintete esdeklő.
Vissza az elejére
Valerie Rose
k aug 25 2009, 08:39

Regisztrált tag #27

A kölyök előkerülése nem hoz zavarba és ügyet sem vetek rá. Fontosabb dolgom van egy kiscsávónál. Összehúzott szemekkel hallgatom Jeff magyarázkodását. Miután befejezte pár pillanatig még gondolkozom az arcába bámulva. Jól sejtettem, hogy nem a zsaruk foglalták le. Elengedem Jeffet lökve rajta egyet, hogy érezze a fal a koppanást.

- Hiszek neked Jeff - tekintetem már a műhelyt pásztázza - de ha már elcseszted, kölcsönveszem az egyik motort. Ügye jól gondolom, hogy szivesen adod kölcsön nekem? - indulok el jobban szemügyre venni a motorokat. - Mond csak melyik a legjobb? - Hangsúlyom egyértelművé teszi, hogy ha átver a palánkon már nem lesz szüksége a műhelyre.

[ Módosítva k aug 25 2009, 08:49 ]

....a nő oda nyújtotta neki vérző karját és ő magába szívta a mérget - a mérget ami csak azért szabadította meg, hogy egy sokkal sötétebb világhoz láncolja. Ivott és gyűlölte a nőt. Aztán megköszönte neki.
-------
- Óvakodj hát vámpír vérét fogyasztani, mert általa szabadságod csappan meg, s báb leszel csupán. Báb mely életét is feláldozná a láncot tartó kézért. -
------------
Hűvös ölelés.
Kéj mámorába húz
a Vámpír csókja.
Vissza az elejére
Cynthia Moron
k aug 25 2009, 09:24

Regisztrált tag #7

A műhely nem nagy. Egy külvárosi családiház garázsa lett átalakítva. A jó szakembert azonban kézről kézre adják és gyorsan híre megy ha valaki valóban lelket lehel a roncsokba és újra halkan morranóvá teszi ami eddig kotyogott.
Jeff Moris birodalma nagyjából húsz méterszer tizenöt méter lehet. Látszik ahogy az évek folyamán a garázs kibővült és az egész alsó szint átalakult. Tartó oszlopok főfalak jelölik a változások helyét.
Két részleget választ el a kétharmadnál álló főfal. A túlnansó oldalon áll kitámasztva három motor.
Egy Suzuki AN650 Executive, gyönyörű ezüst színben éjkék dekorációval. Körülötte nylon fólia, s még érződik az erős festékszag. Tőle nem messze egy Honda mélybíbor színű, de félig szétszedve, talán alkatrészre várhat. A következő járgány egy kis robogó, majd hogy gyerekméret.
Jeff óvetosan követi lépteid, ahogy közelről megszemléled őket.
- El akarja vinni valamelyiket ? - kérdezi, de érződik hogy valóban lehetetlennek látja ezt az ötletet.
- Vigye el a kocsimat...kérem - kéri, attól félve hogy bosszút állsz a tette miatt. Remegő kézzel kotorja ki zsebéből a kulcsot s feléd nyújtja.
- Itt áll a ház előtt ...egy...egy Ford Coupé-Cabriolet sötétkék... - a szája széle megremeg. Talán pont ugyanolyan értékes neki a kocsi mint neked a motor.
Vissza az elejére
Valerie Rose
k aug 25 2009, 09:47

Regisztrált tag #27

Elhúzom a szám a három siralmas motor láttán. Nagyot sóhajtok inkább megszokásból mintsem szükségből, majd Jeffre nézek az ajánlata hallatán.

~ milyen szánalmasak ha félnek valamitől ~

A kulcsért nyúlok, elveszem. Megragadom Jeff karját is.

- Velem jössz. Én ott átszállok a motoromra, a kocsidat nem tudnám visszahozni. - ezzel elindulok kifelé magam után vonszolva Jeffet. Ott beszállok a kocsiba, megvárom míg a srác is beszáll és indulok is. Szerencse hogy ismerem a várost, így nem okoz gondot odatalálnom a papíroson jelzett címre.

-------
------------
Hűvös ölelés.
Kéj mámorába húz
a Vámpír csókja.
Vissza az elejére
Cynthia Moron
k aug 25 2009, 10:40

Regisztrált tag #7

Jeff hagyja hogy kivezesd. Beültök és automatikusan köti be magát melletted. A gázadásoknál és a fékezéseknél meg megrándul az arca. Mikor megálltok a telep előtt mélyet sóhajt.
Kiszállsz és ő átsiklik a vezető ülésbe. Figyeli ahogy ellépsz a kocsitól és máris indít. Gondatlan kerékcsikorgással kanyarodik ki. Elhúz az éjszakában.
A telep zárva, a portásfülke sötét. Ha a rácshoz érsz akkor mintha jelzés futna végig a telepen, hirtelen felugatnak a kutyák valahol messze, majd falkába verődve rohannak a kapu felé. Az elsőnek odaérők ráéreznek a lényed lényegére és vonítva hátrálnak, így beléjük rohannak a most érkezők. Jó kis kavalkád támad a kapu másik oldalán.

Egy személyautó gördül melléd csendben.
- Ms Rose ! - szól ki egy férfihang keményen - ha kedves a léte akkor szót fogad ! Ma keressen szállást ! S holnap legyen tizenegykor a Albany Medical College-épületében a cím New Scotland Avenue 43 szám... S nem szeretném még egyszer maga miatt eltolni egy estémet ! - morranja nyomatékosan. A lehúzott ablak még lejjebb siklik és kulcs csörren, majd a lábad mellett landol a járdán.
- Innen a második fa árnyékában áll, és ne próbáljon megint eliszkolni ! - teszi még hozzá majd a sofőr indít és az autó elhúz...

[ Módosítva k aug 25 2009, 10:48 ]
Vissza az elejére
Valerie Rose
k aug 25 2009, 11:07

Regisztrált tag #27

- A francba - rugok bele a rácsba. Meghallom a kutyák ugatását, majd unottan nézem az első érkezőkben tanyát vert félelem okozta káoszt.

Az érkező személyautó felé fordulok, kezem a zsebemben lapuló fegyverre markol. A kemény hang meglep, nem erre számítottam. ~ Íme a jól tájékozott, ámde engedékeny seggfejek gyülekezetének szószólója. Szót fogadni? Mióta is nem hallottam ilyesmit? Legalább 2 éve. ~ Majdnem felkuncogok. ~ Hát nem rengeteg estéd van még faszfej? ~ Fixálok a kidobott kulcsra, arcom megrándul ahogy a földön csörren.

- Szívjatok gázt. - lehajolok a kulcsért és odabandukolok a motoromhoz. Megnézem, megvizsgálom mindent rendben találok -e rajta. Aztán felpattanok rá, de nem indítom be azonnal. ~ A faszba éjszakázzak? És ha letiplizek? Nem jönnek utánam. Újabb város, aztán még egy, és még egy. Csak ne kezdene ilyen rohadt unalmassá vállni a magány ~ Megcsóválom a fejem, majd felkuncogok valóban miközben beindítom a motort. ~ Szegény Jeff, nem fog nekem örülni. ~

-------
------------
Hűvös ölelés.
Kéj mámorába húz
a Vámpír csókja.
Vissza az elejére
Cynthia Moron
sze aug 26 2009, 04:17

Regisztrált tag #7
Valerie Rose / A belvárosi forgalomban -Jeff Moris szerelő műhelye /

A személyautóban ülő férfi nem reagálja le a sértést. Az autó elhúz, s a fa mellé parkolt motortól kissé távolabb, reccsen valami a léptek alatt, melyek egy sötét sziluetthez tartoznak. Az alak távolodik a helytől, ahol eddig álldogálhatott csendben. A külváros csendes és csak néha villan mögötted egy egy autólámpa. A belső forgalom azonban bosszantóan lassítja a tempót és egyáltalán nincs helyed lavírozni vagy csak épp hogy, s az is veszélyesen közel visz egy egy karosszériához.
A forgalomban egy sötétzöld Seat követ amíg tud, bár elég sok kihágást elkövet hogy tartani tudja a tempót.

Vissza az elejére
Valerie Rose
sze aug 26 2009, 04:35

Regisztrált tag #27
KM/ A belvárosi forgalomban -Jeff Moris szerelő műhelye /

Az elhaladó gyalogra nem fecsérlek időt. Vérért, vagy pénzért dolgozik, ebben biztos vagyok. Tehát elindulok a belváros felé. Aztán kiszúrom, a zöld Seatot. Elmosolyodok magamban. ~ Tehát díszkiséretet kaptam? ~ Szinte örülök, hogy apróbb dugóba kerülünk, hagyom a Seat kövessen egészen addig míg olyan szakaszhoz érünk, ahonnan nehezen tud kikecmeregni. Én viszont átvágok a parkon ~ na most kövess baromarc ~ és a külváros felé veszem az irányt, és más úton igyekszem Jeff műhelye felé.

-------
------------
Hűvös ölelés.
Kéj mámorába húz
a Vámpír csókja.
Vissza az elejére
Cynthia Moron
sze aug 26 2009, 06:00

Regisztrált tag #7
Valerie Rose / úton Jeff Moris szerelő műhelye felé /

A parkban megugrasztasz néhány békésen sétálgatót, s egy kutya is elszabadul a pórázát kirántva a gazdi kezéből.
A város széléig üldöz egy rendőrautó s látszólag be is érne, mikor a mellékutcából elé tolat egy szakadt teherautó és ezzel tökéletes egérutat kapsz, eltűnhetsz az éjszakában. A kerülőd során elsuhansz pár hontalan "kuckóváros" mellett. Tüzek égnek vashordók szélmentes fedezetében s körötte csavargók.
Egyre kijjebb mész hogy a félkör végén Jeff műhelye előtt köss ki.
Az utca szűkül, mert a jobb oldali szeméttelep terjeszkedésnek indult, a kerítést már rég átszakította a lezúdult szemét. A szögesdrót meghajolva tűnik el az azonosíthatatlan enyészetben.
A másik oldalon egy rég elhagyott gyártelep omladozó fala. Még több ember magasan áll, de a tövében lehullott törmelék és törött téglák halmai. Az út még járható, ám épphogy csak elfér egy személygépkocsi, egy teherautónak vissza kéne tolatnia a messze elhagyott keresztutcáig. Sötét van, csak a fogyó hold fénye ad némi derengést...

Vissza az elejére
Valerie Rose
sze aug 26 2009, 07:13

Regisztrált tag #27
KM / úton Jeff Moris szerelő műhelye felé /

Elégedett vagyok, hogy a zsaruk is elmeradnak mögülem a teherautónak hála. Ahogy az út egyre szűkülni kezd elöttem kicsit visszaveszek a sebességből, és remélem nem fal vár az út végén, mert elég sokat kellene visszamennem. Meresztgetem a szemem, majd a motoron felkapcsolom a ködlámpát hogy meszebbre is lássak. Kerülgetem a szemétkupacokat ~ A fenének kellett kerülőt tennem. Tiszta retek lesz a motor is meg én is. Na majd Jeff lemossa. ~ és várom, hogy végre legyen egy keresztutca.

-------
------------
Hűvös ölelés.
Kéj mámorába húz
a Vámpír csókja.
Vissza az elejére
Cynthia Moron
sze aug 26 2009, 07:41

Regisztrált tag #7
Valerie Rose /úton Jeff Moris szerelő műhelye felé/

Most hogy lassítottál elkerülöd a galád csapdát, az út tele van szórva törmelékkel, melyen egy gépkocsi is csak üggyel-bajjal vergődik át. Ám érdekes mód van egy keskeny "tiszta" sáv ahol ha akarsz végig suhanhatsz, de a lámpa fénye elvész egy sötét körben. Az út közepén a csatornanyílás fedele hiányzik. S hogy a teljes figyelmed arra fordul, hogy kikerüld, lassítasz s átevickélsz a szakaszon. Néhány méter után azonban egy roncsautó zárja el az utcát, mintha csak itt fogyott volna el a tulajdonos ereje hogy betolja a szemétkupacok közé.
A semmiből hat megtermett koszos alak bukkan elő. Az egyikük felpattan a roncs tetejére és kényelmesen leül rá, lábait az üres ablakkeretek előtt lelógatva.
- Nézd csak bratyó egy Yamaha chopper ! Oooohh kell nekem.. csak egy körre kééérlek ! - lépett közelebb az egyik a tetőn üldögélőhöz.
- Kuss testvér ez komoly préda ! A szöszi is érhet valamit Victornak... - fordítja félre a fejét a "főnök".Majd folytatja, s kissé előrébb húzza az oldalához simított gépfegyvert, amolyan figyelmeztetés képen.
- Na halljuk ki vagy s miért háborgatod a táj csendjét motorpuffogással ? ! - vakkantja feléd. A többiek közben szép lassan körbe zárnak.
Egyikük felsétál a szeméthalom oldalába s adóvevőt véve elő valakinek helyzetjelentést tesz a "fogásról."

[ Módosítva sze aug 26 2009, 10:50 ]
Vissza az elejére
Valerie Rose
sze aug 26 2009, 08:40

Regisztrált tag #27
KM / úton Jeff Moris szerelő műhelye felé /

Megállítom a motort, amikor megjelennek elöttem a koszlott figurák.

- Tsk - Rázom meg a fejem
~ Kik fognak még betalálni ma éjjel? Mindenki ennyire unatkozik ma? ~ Egyenként szemügyre veszem őket, ahogy körbezárnak, majd az előttem lévő fegyveresre nézek, amikor kérdez.

- Miért érdekes ki vagyok? Tudni akarod ki volt halálod okozója? - Lezárom a motort, a kulcsot a zsebembe ejtem, és leszállok róla, kitámasztva azt. Kezemet hanyagul a zsebembe dugom, ott megmarkolva a fegyvert, és nekidőlök a motornak.

[ Módosítva sze aug 26 2009, 08:47 ]

-------
------------
Hűvös ölelés.
Kéj mámorába húz
a Vámpír csókja.
Vissza az elejére
Cynthia Moron
sze aug 26 2009, 09:00

Regisztrált tag #7
Valerie Rose /úton Jeff Moris szerelő műhelye felé /

- Ez Victor területe s nem szereti ha csak úgy átszáguldanak rajta.. illene tiszteletét tennie nála..szívesen odakísérem - mosolyodik el kajánul.
A többiek látva a mozdulatod és a fenyegető hangsúlyt hallva s értelmezve a vezetőjüknek szóló halálos ajánlatot, fegyvert húznak elő. Ki a háta mögül ki az oldala mellől, vagy épp kopó formán a válla alól. Öt kézi- és egy gépfegyver csöve mered rád.
- Mehetünk szép hölgy ? - érdeklődik nyájasan a vezér - bár nem tudom kit jelenthetek be, s tudom Victort nem zavarja ha néhány napra kissé visszavetjük Önt a mozgásában. Pár golyó a megfelelő helyeken épp hogy csak rontaná a szépségét...- a csapat feszülten vár, érződik a levegőben hogy szívesen áldoznának pár töltényt az ügy érdekében.

[ Módosítva sze aug 26 2009, 09:01 ]
Vissza az elejére
Oldal:       >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF